torstai 20. elokuuta 2015

Kirppisralli ja hinnoittelu

Viime sunnuntaina eli 16.8 oli Tarvasjoella kirppisralli. Tämmöiselle Tarvasjoen osto- ja myyntiliikkeelle se on yksi vuoden ehdottomasti tärkeimmistä päivistä. Rahallisesti ei niinkään, mutta paikallisille se on päivä kun käydään katsomassa mitä on tarjolla romukauppiaalla. Uskon, että myöhemmin kotiutuu kolikot ja setelit. Viime vuonna ainakin oli hyvinkin positiivinen kotiutuma kirppisrallin osalta jälkikäteen ja samaa toivon nytkin. Tosin tapahtuma oli kaksipäiväinen viime vuonna. Lauantaina oli enemmän kiertelijöitä ja sunnuntaina tulivat ostajat. Enpä sinänsä tämän vuoden yksi päiväisestä tapahtumasta odottanut mitään ihmeitä, sillä lämpimän ilman tiesin olevan este loisto tulokselle. Ymmärrettäväähän tuo on, kun kuumassa autossa harvempi jaksaa koko päivää kierrellä ympäri pitäjää. Alkukesän ilmat olis saanu nyt olla minun puolestani ;).


Aina siitä säästä täytyy valittaa, kun ikuna ei oo hyvä ilma myynnin kannalta. Totuus vaan on, että 18-19 astetta, puolipilvinen ja pikkuinen tihku kesken päivän on paras mahdollinen kokemukseni mukaan. Ei siis semmoinen tihku, että kastuu vaan semmoinen mikä puhdistaa ilman.


Isot kiitokset tapahtuman järjestäjille, jos sattuvat lukemaan sepustukseni. Ensi vuonna uudestaan (kaksi päiväisenä?).







Tänään sitten tuli tehtyä yhtä perushommaa oikein enemmänkin - nimittäin hinnoittelua. On muuten sitä työtä mitä joutuu usein tekemään. Tämän päivän epistolana oli ruuvi/mutteriosasto. Laatikoittain on tuota ruuvia, mutteria, naulaa yms. pikkutilpehööriä hyllyissä ja sitäkin on hyvä joskus hinnoitella myyntiin. Laitettiin emännän kanssa pöytä ulos ja alettiin pussittamaan kirppistä varten. Eli vien ihan Hassisen kirppikselle perus kodin ruuvia/naulaa/mutteria, huonekalunaulaa, valaisinruuvia/mutteria yms. Jopa laitoin pakaten kellojen veto-avaimia, jos joltakin puuttuu. Siis hopi hopi ostoksille paikalle 35 Hassisella. Löytyypä sieltä myös ikkunahakoja ja kaapelihakoja pussitettuna ja hinnoiteltuna..


Hinnoittelu on muuten semmoista hommaa josta sanon usein, että “harva tekee yhtä paljon hinnoittelu virheitä kuin minä”. Pitää paikkaansa kirjaimellisesti. Tänään hinnoiteltiin noin 150-170 tuotetta ja haitarin ollessa laaja tulee väkisinkin yli- ja alihintaa. Alihinta ei niinkään haittaa, koska se tuo rahaa. Mutta ylihinnoiteltu jää hyllyyn ja on uudestaan hinnoiteltava, joka on lisätyötä. Vaikein asia, mitä voi vain olla tässä työssä, on tuo hinnoittelu. Kannattaa siis kysellä hintoja kun kerron olevani surkea siinä ;).


Olen aikojen saatossa oppinut panostamaan laadukkaisiin tarvikkeisiin. Halvat (1€/100kpl) muovipussit hajoavat helposti tai tuotteita ei näe, koska pussista ei näe läpi. Kun ostaa laadukkaampaa (1,7€/100kpl),  niin ongelmat on ratkaistu. Teippiä kun sortuu ostamaan tarjouksesta (5€/12kpl), menee hermot, sormet verille, aikaa kuluu eikä siltikään tunnu tulevan valmista. Kun satsaa hieman (1,2€/kpl), homma sujuu nopeasti ja lähes ongelmitta. Sen huomaa varsinkin kun hinnoittelee isomman erän kerralla, että mikä merkitys on laadukkailla työvälineillä ja materiaaleilla. Tilityksissäkin sen huomaa, kun käy kirppiksellä hakemassa “viikkorahan”. Laatu vain maksaa, sille ei voi mitään. Mutta laadusta kannattaa maksaa.



Laadun valvoja.


"Mul on tylsää. Lopeta se istuminen."


Punnitse ja pussita.




Ensi viikonlopuksi olen muuten suunnitellut hiukan ohjelmaa Tarvasjoen osto- ja myyntiliikkeelle: kesäkeittotarjoilun lauantaille sekä sunnuntaille. Kahvia ja pullaa on kokeiltu sekä hernekeittoa jo ennestään. Jotain uutta ajattelin kokeilla tälläkertaa ja kesäkeitto tuli mieleen. Helppo ja vaikeahko epäonnistua… tai no miten sen nyt ottaa. Kauramaitoon ajattelin tehdä, jotta olisi täysin vegaani vaihtoehto. Se voi olla sitten se akilleen kantapää kun aikaisempaa kokemusta ei ole. Joten, jos on hyviä ohjeita kesäkeittoon kauramaidolla niin kuuntelen. Kutsun sinut myös lukijani tervetulleeksi maistamaan romukauppiaan keitosta Tarvasjoen osto- ja myyntiliikkeelle ensi viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti