sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesäkeittoa ja huutonettiä.

“Kaikkea saa kokeilla paitsi kansantansseja sekä sukurutsausta.” Sanoo eräs sanonta (ja sukurutsauskin on mahdollisesti poistumassa kieltojen joukosta )


Tuli sitten kokeiltua kesäkeitto tarjoilua, jotta väkeä olisi tullut enempi käymään liikkeen puolella. Homma maksoi 10,45€ ja meni sitten harakoille. Ei hirmuista ryntäystä ollut. Teenkö uudestaan kesäkeittoa? No tottakai teen. Ei sitä aina voi onnistua ja nyt vain miettii mikä oli syy siihen, että puolet jäi syömättä. Oliko markkinointi hyvä? Ei, sillä sitä voi aina lisätä. Oliko säät hyvät? Kyllä, kyllä säät olivat hyvät eli huonot. Näin lämpimillä keleillä on muutakin tekemistä kuin lähteä katsomaan osto- ja myyntiliikettä. Jahka kelit ovat synkemmät ja vaihtoehtoista tekemistä on vähemmän kokeillaan uudestaan.


Joka tapauksessa ne muutamat jotka kävivät kehuivat. Kokeeksi tehtiin kesäkeitto kaurajuomaan eli kansanomaisesti kauramaitoon. Oli sinänsä positiivinen kokemus, sillä se pienoinen makeampi maku ei haitannut yhtään. Äitini itse tekemä mehu oli semmoinen piste ii:n päälle. Vegaania ruokaa sekä oman maan mehua. Tulipahan kehut, että on hyvin modernia. Perinteinen kahvi ja pulla on kokeiltu eikä se niin ihmeellinen ollut tuloksellisesti. Hernekeitto taas oli ihan kiva tarjoilu, kun se tuotti paremmin sitten asiakaskäyntejä ja erityisesti ostajia. Ehkä ensi kerralla sitten jotain muuta, mutta luulen, että kesäkeittoa kokeilen uudestaan, koska vegaanista tarjoilusta saa helposti erityistä huomiota ja kiitosta. Ilmaisia ämpäreitä ei kyllä tulla koskaan jakamaan sisäänvetotuotteena ;)




Ei se nyt ollut ihan tyhjä viikonloppu kuitenkaan. Hyvä esimerkki viikonlopusta on asiakas, jonka kaveri oli ohjannut paikalle Facebook viestin jakamalla. Hän etsi 20-luvulla rakennettuun asuntoonsa lamppua. Hetken kyselyt ja haarukointi mitä on hakusessa ja sieltä hyllystä sitten löytyi se lasikupu, joka oli mieleen. Tai no oli hetken kaksi kädessä, mutta usein se eka kädessä on se oikea niin kuin nytkin. Johtosarja sitten vain piti etsiä ja tarkistaa tarvitseeko sovitepalan. Ei nyt tarvinnut, mutta johtosarjan väriä mietittiin. Teen itse vinyyli-valaisimia ja niihin sitten ostan johtosarjoja eri väreissä. Ei nyt ollut oikean väristä sarjaa, joten kerroin mistä voi käydä ostamassa.


Vinyyli-valaisimia.



Arabian maljakko (väittävät kovasti että olis Arabian kaffekannu)


Hyvin, hyvin väsynyt apulainen.

Jaa niin. Lauantai iltana sitten laskeskelin tulevan kuun tilannetta. Tämän kuun loppu on kiireinen ja samalta näyttää ensi kuun alku. Kiire kuun vaihteessa vain ikävä kyllä merkitsee tässä tapauksessa kassavajetta. Kuun keskivaiheessa sitten olisi parempi tilanne tai sitten tosi loistava, jos eräät ehkä myöhemmin kerrottavat asiat onnistuvat. Kassavajetta paikatakseni pistin sitten Huutonetissä rohkeampaan myyntiin klaffipiirongin ja arkun vuodelta 1777. Kolmen euron lähtö 0,5€ korotuksella ilman hintavarausta. Katotaan ny miten käy. Jos tulee kassaan kiva summa, saan hyviä eriä hankittua ja jos ei, niin “elämä on” ja “se ei pelaa joka pelkää” :) .



https://www.huuto.net/kohteet/klaffi-piironki-osto-ja-myyntiliike-tarvasjoki/374334754

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti