sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pakkaaminen.

Mitä kaikkea voi tuollaiseen normaaliin työpäivään liittyä? Homma tietenkin hiukan vaihtelee koska myyntiä on vähän siellä täällä. Tällä hetkellä minulla on muutama viikkokirppispaikka, nettimyynti, toritapahtumat ja itse pääpaikka Tarvasjoella (Lieto).


Perusvarasto päiviin kuuluu totta kai nettikaupankäynnin pakkaukset. Parhaina päivinä saattaa olla useitakin paketteja mitä joutuu tekemään. Ryijy nyt on helppo pakata. Pahvilaatikkoon ja teippi päälle. Se oli siinä. Särkyvän pakkaaminen vaatiikin sitten jo hieman enemmän. Sanomalehteä siten, että kohde on hyvin suojattu pahvilaatikossa. Tämä pahvilaatikko sitten toiseen pahvilaatikkoon, joka vuorataan myös sanomalehdellä siten, että sisempi laatikko ei liiku. Näin kun on pakannut, niin eipä ole tullut valitusta särkyneistä esineistä. Huonekalut ovat usein helppoja, mutta kokonsa takia työläitä. Pakkauskelmua rullaatirullaatirullaa päälle ja tietenkin pahvilevyä joihinkin oleellisiin kohtiin suojaksi tai pohjaksi. Paino ja pakkauksen äärimitat pitää tietenkin pitää tietyissä rajoissa, että menee sovitun toimituskulun sisällä. Alkuaikoina tuli takkiin muutaman kerran kun tuli yllätyksiä maksuissa paketin ollessa liian iso tai painava. Tosin voihan tämmöinen virhe sattua milloin vain ja omasta pussista sitten maksan, sillä pidän sovitusta kiinni.


Toimitukset nyt ovat oma hommansa. Tällöin sovitaan noutopaikka minne vien. Toki siitä sitten on oma veloitus, joka on yleensä 5-10€ luokkaa. Erikseen, jos joutuu ajelemaan kauemmas vaikkapa Hyvinkäälle asti, siitä sitten pyydetäänkin tapauskohtainen hinta.


Nettimyynti-ilmoituksia tulee tehtyä paljon joka varastopäivä. Yleensä noin 5-20 kpl. Joskus tosin tulee tehtyä jopa yli 50 kpl ilmoituksia. Kuvaamisen ja tuoteselostuksen tekeminen on oma taiteenlajinsa. Hyvä kuva on parempi kuin tuhat sanaa. Mitat on otettava tarkasti ja osattava myös ilmoitukseen laittaa siten, että se on yksiselitteinen.


Viime ajoilta haastavin pakkaus oli se, kun laitoin klihdan sekä pyykki-maijan samaan pakettiin. Oli aika *piip* työ ja meinas usko loppua kesken. Paino oli ihan toimituksen ylärajalla. Samoin oli mitat, sillä laskeskelin että 0,512 kuutiometriä oli tilavuus ja sallittu korkein on 0,5 kuutiometriä. tämä oli tosin laskettu äärimitoilla ja pakkauksen ollessa epäsymmetrinen oli hiukan tulkinta kysymys. Onneksi paketti lähti ja saapui ilman ongelmia. Tai no asiakkaalla oli kuulemma ongelmia saada paketti auki Matkahuollon pihassa, kun ei olisi ilmeisesti sellaisenaan mahtunut autoon. Eli hyvin pakattu paketti, kun ei saa helpolla auki :)

Pahvilaatikot ovat ainainen ongelma. Ennen kävin hakemassa huonekaluliikkeistä hyviä laatikoita. Oli yleensä takana rullakoita nipussa, joista sai ottaa kun kysyi luvan. Olivat ennemminkin onnellisia, kun joku tuli ja haki pahvit pois. Nykyään niissä on nuo puristimet eikä pahvia säilytetä enää rullakoissa pitkiä aikoja. Mistä hakea pahvia? Se on kysymys, joka askarruttaa sitä mukaa kun laatikko varasto hupenee.


Esineen kirjaamista.



Mitta on yksi tärkeimmistä työkaluista.




Jatkolevyn asettelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti