torstai 10. syyskuuta 2015

Pop-up neljäs päivä.

Tänään onkin sitten semmoinen päivä että teen “kävelevääkylttiä”. Niille jotka eivät tiedä mikä tai mitä se on niin menen saapastelemaan kadulle kyltin kanssa. Hyvin usein nähty ulkomailla, mutta suomessa hyvin harvinainen. Eilenkin tein pienen kierroksen siinä viiden paikkeilla, mutta oli selkeästi liian myöhään kun ihmisillä oli selvästi kiire kotiin. Tänään pyörähdän yhden paikkeilla kadulle herättämään huomiota. Markkinointi on huomion hakemista ja käveleväkyltti on todella toimiva siihen.



Liiketilamme on muuten esteetön. Oven edessä on tukeva ja näyttävä ramppi. Tuo esteettömyys on muuten todella mukava myös meille itselle. On paljon helpompi kuljettaa kärryillä tavaroita kuin rehailla kynnysten yli raskaita taakkoja. Olen henkilökohtaisesti aina esteettömän kulun kannalla. Eikä nyt edes ole mielessä liikuntarajoitteisten etu vaan ihan ns. tervejalkaisillekin se on suuri helpotus kun pääsee liikkumaan helpommin. Esimerkiksi tori, jonka kiveys on uusittu esteettömyys silmällä pitäen keventää merkittävästi myyjän elämään kun jalat eivät ole kipeät illalla.




Muijan kanssa tuli eilen mieleen, että samalla kun kävelen kyltin kanssa voitaisiin järjestää leikkimielinen kilpailu. Jos törmää minuun kyltin kanssa ja sanoo “Osaatko sanoa mustan kissan paksut posket?”, saa lahjakortin, jonka voi sitten lunastaa liikkeestämme. Lahjana on retroesine eli kannattaa sitten metsästää Turun keskustassa kävelevää kylttiä.



Kylttinä muuten käytetään kahta valkotaulua. Tehty vanhoihin kehyksiin ja emäntä niitä tuunaili pitsin ja värien avulla. Liitutaulujakin on ja niitä mietittiin käytettäväksi kavelevänäkylttinä, mutta ovat liian painavat, jotta niitä voisi käyttää. Syy on ilmeinen. Liitutaulut on tehty ikkunanpokiin jotka painavat paljon enemmän kuin valkotaulut. Liitutaulumalleja on kolme yksiruutuinen, kaksiruutuinen ja neliruutuinen ikkunanpoka. Taulu pohjatkin on kierrätetystä materiaalista tehtyjä. Rautakaupasta ei siis ostettu vaikka se olisi ollut helpompi vaihtoehto. Eli kierrätystä siinä parhaassa muodossaan kun ei mennä sieltä missä aita olisi matalin.






Lisäkehitys idea tuli yhdeltä asiakkaalta. Magneettiominaisuus taidetaan lisätä ensi kerralla, jos teemme lisää liitutauluja ja valkotauluja. Sitä miten se toteutetaan ei tiedetä vielä ja mitä se tulisi maksamaan. Kustannustehokkuutta täytyy aina tarkkailla, jotta ei sitten valmiiseen tuotteeseen joudu laittamaan isoa hintaa. Pyrimme pitämään hintatasoa kohtuullisena ja realistisena jopa niin, että osa tuotteista on hyvin kilpailukykyinen Ikeaan verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti