lauantai 12. syyskuuta 2015

Pop-up kuudes päivä.

Kuudennen pop-up päivän aamu alkaa hieman leppoisammin sillä herätys on vasta kello 10.30 tosin heräsin sitten siinä 9.30 paikkeilla. Silloin kun saisi nukkua pidempään niin tulee herättyä kuitenkin reippaasti ennen herätyskelloa. No minkäs tässä tekee kun on tottunut heräämään 8.00 tai 8.30 niin ei sitä helpolla voi muuttaa. Sai kuitenkin rauhassa juoda aamukaffen ja hillua kotona kalsareissa normaalia pidempään.

Laitettiin sitten -20% huonekaluihin tai paremminkin tein yksin päätöksen ja informoin emäntää että tämä on sitten tilanne. Vastaus oli “Discounts!!! :)” eli yksipuoliselle päätökselle tuli kuitenkin siunaus varsin helposti.



Kolmisen varttia kiertelin kävelevänäkylttinä ennen kuin avasin liikkeen ovet ja sattumalta törmäsin useampaan tuttuun torikauppiaaseen. Ikävä kyllä kaikilla oli sama kokemus viime kesästä. Heikosti meni. Sateet, lama, tori asiakkaiden vähyys, korttimaksupäätteen puute jne. tappaa rankalla kädellä torikauppiaita. Ei todellakaan mikään hyvä suuntaus. Käsintehdyt esineet eri torikauppiailla maksavat esimerkiksi 10€ vastaava teollinen tuote sitten Ikeassa tms. 2€. Ero sitten onkin laadussa, joka tuntuu olevan se mitä osataan puheissa arvostaa, mutta ostettaessa tilanne on toinen. Eräs myyjä ilmaisi asian niin, että ensi kesänä myytävät tuotteet ovat selkeästi laaduttomampia kun on löytänyt “kiinantuonti” mahdollisuuden, jolla sitten lähtee toimimaan tulevaisuudessa. Ikävä suuntaus, mutta suuntaus ei yllätä minua yhtään.

Eilen kävi sitten niin, että minut ajettiin Hansasta ulos kun käppäilin kävelevänäkylttinä siellä. En ota nokkiini yhtään sillä Forumin mainoshan minulla oli vaikkakin omaan liikeeseeni. Asiallisesti ja hymyillen ohjattiin poistumaan. Jotenkin tuli sellainen olo, että vartijoille ennemminkin mukava poistaminen kun ei vastaan pullikointia ja kerrankin ei olla kännissä remuamassa ja häiriköimässä. Varmana niitä harvinaisempia poistamisia (veikkaan että vartijoiden kaffekeskustelussa herätin pikkuisen naurua). Minulle ei siis jäänyt mitään hampaan koloon poistamisesta vaan positiivinen mielikuva vartijoiden asiakaspalvelutaidoista.

Näyttää siltä että, perustan oman nettikaupan ensi viikolla. Voi toki venyä, mutta tarkoitus on nyt hyödyntää kaikki mahdollinen näkyvyys mikä tästä pop-upista on tullut. Tuotemäärä on varmaan alkuun aika vähäinen ehkä noin 10-20 eri tuotetta. Toki tuotemäärä laajenee ripeää tahtia kun pääsen alkuun. Toimituksiin koetamme miettiä joitain sopimus asiakkuuksia postin tai matkahuollon kanssa, mutta epäilen että pienyrittäjällä on heikot mahdollisuudet.

Jellonakassit, huosukassit, piikkilanka-lamput, vinyyli-valaisimet yms. on alkuun niitä tuotteita, joita tulee olemaan nettikaupassamme. Tarkoitus olisi, että merkittävä osa olisi kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Mallistoa sitten laajennellaan kun saamme kehiteltyä eri tuotteita. Omalla tavallaa kehitystyö on sitä hauskinta kun vanhaa esinettä pyörittelee kädessä ja miettii “mitä tästä saa aikaan?”. Housukassit ovat hyvä esimerkki tästä kehitystyöstä sillä vanhoja vaatteita minulla on varastossa ihan riesaksi asti ja sanoin ääneen kysymyksen “mitä näistä saa aikaan?”. Tuloksena oli emännän idea kasseista. Äitini kanssa yhteistyössä siippani sitten valmistivat koe-erän ja tulos oli varsin upea.












Liike tosiaan suljetaan sunnuntaina noin klo 17.30 eli jos haluatte tulla käymään niin aika käy vähiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti