tiistai 15. joulukuuta 2015

Turun Kauppatorin Joulutori 12-13.12

Eli se on sitten meidän osaltamme joulutori ohitte.

Lauantai oli hiukan erikoinen päivä, sillä olin itse muualla myynti/esittelytöissä. Tosiaan teen myös varsin paljon eri myynti/edustustöitä. Mainitsinkin tästä edellisessä blogissa. Oma päivä lauantain osalta oli sellainen perus tuote-esittelijän päivä, joka menee siihen tyyliin, että ohi meneviä ihmisiä tervehdin ja yritän luoda kontaktin ja esitellä edustamani tuotteen. Joinakin päivinä on varsin puuduttavaa ja joinakin päivinä niin kuin viimeksi, sain oikeen kiitoksen siitä, että olin pysäyttänyt asiakkaan. Sai mielestään ehdottoman tärkeää tietoa uudesta tuotteesta. Suurin osa tosin taisi todeta mielessään “Hittoako tuo keekoilija tuossa häiritsee mua!!!”. Tähän oon tottunut.

Ilokseni siinä sitten kaffepaussilla luin emännän viestin, että tulee reissu Lausteelle, kun oli myynyt piikkilankalampun. No eipä siinä mitään ihmeellistä, sillä piikkilankalamput ovat keränneet hyvää huomiota ja niitä menee silloin tällöin. Kului hetki ja tuli uusi viesti. Emäntä pirulainen oli sitten myynyt toisen piikkilankalampun. Aika hyvä tulos. Mun emäntä onkin hyvä myyjä ja silloin kun mää oon poissa myykin aikas mukavastes :P

Sunnuntaina sitten mentiin hiukan aikaisemmin aamusta, koska oli hyvä fiilis ja haluttiin hyödyntää kaikki mahdollinen aika jolloin asiakkaita liikku. Kuinka väärässä olimmekaan. Oli sellainen kituutetaan nyt tässä päivä, kun oli tuollainen “katselijoiden, ei ostajien, päivä”. Tietenkin siinä yksi asiakas tuli ostamaan meiltä LP-kipon, kun oli kuullut, että meillä niitä on myynnissä. Jaa niin, lauantaina oli itse asiassa ollut emännän kertoman mukaan useampiakin asiakkaita, jotka olivat ihan etsineet meidät torilta, tai tulleet torille meidän takiamme. Nostamme siis nokan ylös ja sanomme, että me olemme hyviä (pikkainen ylimielisyys kai on sallittua?) :)

Nyt siis paluu arkeen ja tänään eli maanantaina tuli purettua autosta tavarat Turun varastoon. Ajatus on sellainen, että jos tämän viikon keskiviikkona tai sunnuntaina ehtii jonnekkin myymään, ovat myyntitavarat kätevämmin Turussa. Tarvasjoen päävarasto on kiva, mutta aikataulu ja matka haittaa usein. Toki kävin Tarvasjoella tänään hoitamassa huutonetissä myydyt tavarat pakettiin. Koettakaas huviksenne pakata yksin vanha puuaura. Onko helppoa? No koettakaas sitten pakata kaksi puuauraa yksin. Onko helppoa? Ei muuten ole, mutta pistin pakettiin ja autoon muiden pakettien kanssa.

Sunnuntai muuten meni torilla enemmänkin uusien tuotteiden, tai muiden sellaisten suunnittelussa, kun asiakkaita ei oikeesti ollut. Tuli sitten siinä idea, että ehkäpä sitä voisi hankkia kansallispuvun tähän myyntityöhön. Olis aika retee vai mitä? Ongelmaksi vaan muodostuu se, että netin ja kirjaston avut olen käyttänyt tuloksettomaan hakuun. Auranmaalla johon minä syntyperältäni sitoudun, löytyy kansallispuku vain naisille. Ei miehille. No konsultoin sitten, kun ehdin paikallista tanhuporukkaa. Varmaan sieltä saan avut tähän projektiin.

Viimeistään keväällä Pop Up Arhael esittäytyy Turun Käsityömessuilla. Kansallispuvussa tai sitten muussa asusteessa, kun alastes myymistä ei oikeen katota hyvällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti