sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Operaatio "Valaisin".

Operaation päämäärä:

-Kuvata valaisimen osat ja luetteloida ne.
-Tehdä Huuto.nettiin ilmoitukset jokaisesta luetteloidusta esineestä.

Operaation aikataulu:

-Suunniteltu aloitus päivä 15.12.2015, tai vaihtoehtoisesti vuoden alusta 2016. Aikataulua siirretään vain jos on muuta kiireellistä toimenpidettä.
-Operaatiota jatketaan kunnes merkittävä osa valaisimen-osista on ilmoitettu netissä.
-Oletettu kesto 2-6 viikkoa, ellei muuta työtä ilmene.

Operaation tavoite ja tarkoitus:

-Saada nettimyyntiin yli 200 eri artikkelia valaisimen osia (koska samoja artikkeleita saattaa olla enemmän. Kappalemäärä saattaa olla useissa sadoissa jopa useissa tuhansissa).
-Saada käsitys varaston oikeasta laajuudesta ja sisällöstä.
-Saada myytyä mahdollisimman monta eri osaa mahdollisimman hyvään hintaan.

Operaation päätös::

- Valaisimien osien hankkiminen normaaliin tapaan jatkuu..
- Mahdollisesti aloitetaan operaatio “lasikupu” joka koskee valaisimien lasikupuja. Operaatio “lasikupu” noudattaa samaa kaavaa kuin operaatio “valaisin”.
-Operaatio “valaisinta” jatketaan. Operaatio “valaisimien osaluettelon täydennys” eli operaatio “v.o.t”.

Tämä ilmoitusten teko on ollut mielessä pitkään (useita vuosia) ja nyt se sitten alkaa.

Myyntiartikkelina on kyllä hyvä, sillä tämäntyyppiset osat eivät ole ihan joka myyjän erikoisalaa. Selvästi myös minulta käydään pidemmänkin matkan päästä hakemassa osia. Minulla kun niitä on ihan hyvä varasto. Itsekin kyllä rakentelen lamppuja ja ne osat joita eniten tarvitsen ovat tietenkin aikoja sitten jo loppuneet. Messinki osia on ilmeisesti sen verran että eri ilmoituksia tulee huutonettiin tehtyä kerralla isompi määrä. Toki ilmoitusten lopullinen luku selviää työn edistyessä. Myöskin on näitä erilaisia liittimiä, kytkimiä, ruuveja, muttereita, kierreputkia yms. osia jonkin verran.

Lasikupuja joskus laskettiin olevan yli 200 kpl ja siitä on muutama vuosi, kun tämä laskenta tehtiin. Todellinen luku on tällä hetkellä arvailujen varassa. Kangasvarjostimet, varsinkin nuo pienet, ovat tällä hetkellä sellainen ristiriitainen ongelma. Varastossa on kai vain kahdesta kolmeen laatikollista (mittayksikkö jonka mittana on banaanilaatikko). Viitisen vuotta sitten tilanne taisi olla lähempänä kymmentä laatikollista. Eikä se kysynnästä ole kiinni ettenkö näitä kangasvarjostimia lisää hankkisi. Viime aikoina vain ei ole tullut vastaan sopivia oikeita vanhoja varjostimia oikealla hankintahinnalla. Lasikupujenkin kohdalla on hieman ollut sama ongelma. Näille on kysyntää, mutta hankinta on hieman hankalaa, sillä yksittäisen varjostimen tai kuvun hankintahintaan lisätään noutaminen tai toimituskulut. Ne syövät tarvitsemani katteen kokonaisuudessaan. Kirppiksiltä löytyy silloin tällöin oikea hintaisia kupuja tai varjostimia. Tosin nykyään selvästi heikommin entiseen verrattuna. Hirveän iso rahasampo yksittäin varjostin ei ole, mutta määrä luo tässä kohtaa sen syyn, miksi ne ovat kannattavaa osto- ja myyntitoimintaa.

Valaisimien raatoja minulla on X määrä eri paikoissa varastoa. Oikeasti ei ole mitään kunnollista käsitystä paljonko niitä on, eikä edes oikeaa käsitystä siitä mitä niillä kaikilla voi edes tehdä. Osa on oikeasti siinä kunnossa, ettei kannata muuta kuin paloitella ja hyödyntää eri nippelit ja nappelit. Toki siellä on myös joukossa pienellä korjauksella kuntoon saatavia.

Eikä se homma tietenkään siihen lopu, että laitan ilmoitukset huutonettiin. Tiedän, että tulee kyselyjä tyyliin olisiko minulla sitä ja tätä. Yritän sitten “hyvin organisoidusta varastosta sitä sitten metsästää”. Eli mahdollinen tarvittava osa saattaa sijaita tuolla jossain käden osoittamassa suunnassa.

Ja mitä tulee siihen kysymykseen, joka minulta esitetään joskus; kyllä, kyllä ostan ja otan vastaan valaisimen osia hyvin mielelläni. Hinta ja missä tavarat sijaitsevat ratkaisee sen kannattaako asiasta keskustella pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti