maanantai 16. toukokuuta 2016

Rompetori budjetti sekä äitienpäivä.

Rompetori


Jos jollakin on kuvitelma, että rompetorin kasaa ihan tuosta vaan, niin aika metsässä ollaan kuvitelmissa. Pelkästään pakolliset kustannukset, ovat sellaiset että hiukan sattuu jos homma menee v****i.


Kustannuksia:
-JV-kortti sekä EA-kortti yhteensä 250€
-Facebook ja Google markkinointi kumpaankin 30€ yhteensä siis 60€
-Tienvarsi kyltit, sekä kaupan ilmoitustaulu laputus
Materiaalit noin 20-30€
Polttoaine noin 30-50€
-Kahvio 250€
-Yleiskuluja 50€


Kokonais budjetti on siis vähintään 660-690€ (plus  mahdolliset yllätykset).


Tulo arvio:
-25kpl 10€ paikkoja 250€
-10kpl 15€ paikkoja 150€
Paikkoja tehdään 50-60kpl varmuudeksi.
-Kahvion myynti odotus kokemuksen perusteella 500-700€.


Eli yhden kerran myynti 900-1200€, jos keli on ok ja myyjiä ja asiakkaita saapuu paikalle. Tässä matematiikassa on se syy miksi järjestän kaksi tapahtumaa. Merkittävä osa kustannuksista jakautuu kahdelle tapahtumalle. Samalla kun markkinoin yhden tapahtuman, voin ihan hyvin tehdä kaksi rompetoria, kun kustannuksia ei tule lisää. Luvat on ihan yhtä iso työ hakea yhteen tai moneen tapahtumaan, sillä ne voi kaikki hakea kerralla.


Valmisteluihin toki kuuluu muutakin, mutta niistä tuonnempana. Jaa niin, pelastussuunnitelma on lähes saatu hyväksytyksi. Eli alue kartta ja EA-henkilön nimeäminen puuttui. En ollut hakuvaiheessa varma hankinko EA-kortin vai koetanko hommata jonkun jolla on ko. kortti. Päädyin sitten hankkimaan kortin.


Tältä näyttää yleensä se meidän paikka, kun ollaan jossain myymässä.

Äitienpäivä


Oli muuten aika mukava päivä tuo sunnuntainen äitienpäivä. Emäntä, minä ja emännän kaksi koiraa autoon ja suunta kohti Tarvasjokea. Emäntä siinä matkalla ‘pakotti’ hakemaan kukkasia äidille, kun arvasi, että olin ne unohtanut hankkia.


Ei se päivä ihan juhliessa mennyt. Tehtiin alkuun muutamat paketit ja kuvattiin varastoon saapuneet tavarat, jotta voin tehdä ilmoitukset. Hiukan toki oli hankalaa, kun paikalla oli sisko, siskon mies ja siskonpoika myös. Siskon tyttärestä ei ollut haittaa, kun hän oli mummia ja ukkia viihdyttämässä. Siinä sitten koetin luovia useamman ihmisen välissä, kaappien ja sohvien kanssa. Rehattiin ne ulos kuvattavaksi ja siinä sitten huomattiin, että höyläpenkki oli aikas heikko kuntoinen, eli joudun myymään selvästi alle oletetun. Oma moka, kun ostaessa en tarkistanut vaikka selvät merkit oli nähtävissä. Hiukan toki meni hermot siinä vaiheessa ja sitten toinen koirista eli Kafka huomasi hiiren varastossa. Arvatkaa miltä kuulostaa peltihallissa kun koira haukkuen ilmoittaa “tuolla, tuolla, tuolla, tuolla, tuolla, tuolla, tuolla, tuolla...”. Kaikuu muuten aika kovaa….


No hommat kun tuli valmiiksi alkoi grillailu touhut. Monenmoista lihaa oli tarjolla ja hyvää oli. Koirien kanssa oli toki hankaluuksia, sillä kaksi kerjäävää nappisilmää seuras varsin tarkkaan keneltä saisi ruinattua herkkupalan taikka kuka pudottaisi lihan palan. Toki siinä sitten parit herkut tuli koirillekin. Eli äitienpäivä oli aikas semmoinen keväisen tai kesäisen mukava ja rento päivä :)





Näitä tilanteita oli viime kesänä ihan liikaa. Toivottavasti 5 ja 12 kesäkuuta olis poutaa :)







Makuu paikka täynnä laatikoita. 20 kpl niitä tuolla on :)


Toilettikin on aika piukassa tavaraa :)




Muistakaa hankkia niitä kortinlukijoita myyjät!!!! :)



Me suosittelemme, sillä laite on todella helppo käyttöinen!!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti